Ivan met ‘HELP YOU FLY’

In ‘Eerste Oordeel 2016’ krijg je alvast een overzicht van de kansen die een net gekozen inzending heeft voor het 61e Eurovisie Songfestival in Stockholm, Zweden. Kan dit liedje scoren? Is de staging al goed op orde? Nog voordat een inzending in mei tijdens de repetities startklaar gemaakt wordt voor de liedjeswedstrijd, kun je in deze rubriek al antwoorden vinden op deze vragen.

Rating 3 sterrenLIED:
Een vervelend nummer. Dat is het eerste wat in me opkwam bij zowel het zien als het horen van deze inzending. Ik heb niets tegen Oost-Europa op het vlak van muziek. Integendeel, landen als Rusland, Azerbeidzjan en vooral Oekraïne kunnen me altijd erg bekoren. Maar Wit-Rusland begint zo langzamerhand wel het buitenbeentje te worden van Oostelijk Europa. Ook dit nummer past in dat plaatje. Het lied weet niet wat het eigenlijk is. Pop? Disco? Dance? Glam-Rock? Het arrangement is behoorlijk lui en weet vooral in de refreinen niet te boeien. Laat de muziekband dan nog eens weg en het is alsof je naar een gebed van een imam luistert.

Rating 3 sterrenUITSTRALING:
Hier gaat al een boel mis. Waarom moet zo’n jeugdig ventje eruitzien als een oude rocker? Waarom kan dit kereltje nou niet even vlotter gekapt worden? Ivan is niet lelijk. Maar een stuk is ie nou ook weer niet. Benadruk dan in elk geval je positieve punten en schrik mensen niet af. Werk aan de winkel. Wellicht kan buurland Rusland bijspringen?

Rating 5 sterrenVOCALEN:
Ivan’s stem is niet al te best, maar het ietwat nepperige rock-imagootje komt nog wel redelijk tot z’n recht in z’n stem. Al houdt het allemaal niet over. De uithaal op het eind van onderstaand optreden kan nog net. In de modulatie gaat het bijna mis. Maar ook hier geldt: Als het lied al matig is, dan zing je de matigheid niet weg.

Rating 7 sterrenSTAGING:
Qua staging probeert Wit-Rusland er daarentegen al wél het beste van te maken. De LED-visuals sluiten mooi aan op het ‘I Can Fly’-thema. En ook het camerawerk is in de basis al redelijk in orde. Maar de matigheid van het liedje zou misschien nog iets van een act kunnen gebruiken. Ivan staat daar maar zielsalleen op het podium te staan. Desalniettemin is er nog een beetje potentieel qua staging.

Rating 3 sterrenAPPEAL JURY’S:
Ik denk niet dat jury’s hier meteen hartverwarmend op reageren. Wit-Rusland moet écht beter aan de bak. Op politiek vlak laat Wit-Rusland de laatste maanden zien dat het toch ook nog een goed hart heeft (bemiddelaar in het Oekraïne-conflict, de EU tevreden kunnen stellen), maar het zou zo leuk zijn als dat ook voor de muziek kon gelden. Neen, momenteel geen jurystemmen-trekker.

Rating 4 sterrenAPPEAL TV-KIJKER:
Een een televoter-magneet is het evenmin. Hooguit enkele bevriende buurlanden hebben nog wat puntjes over voor deze inzending. Maar daar blijft het dan ook bij. Ooowh, wacht even. Het is nog mogelijk dat de Wit-Russische omroep alsnog een omstreden beslissing neemt door ineens een andere inzending aan te wijzen. Daarmee worden de Wit-Russische televoters natuurlijk belachelijk gemaakt, maar helaas gaat het er zo nogal eens aan toe in Wit-Rusland.

Rating 1 sterrenWINNAARSPOTENTIEEL:
Geen winnaarspotentieel. Totaal niet. In 2014 had Wit-Rusland nog een redelijk leuk nummer met ‘Cheesecake’, maar met dit ‘Help You Fly’ zit dat er niet in. En ik gun het de Wit-Russen zo…..

TOTAALPLAATJE
Tot dusver heeft ook Wit-Rusland wat mij betreft een dikke onvoldoende. Het liedje is gewoon niet goed genoeg en hangt met maizena aan elkaar van middelmatigheid. De leuke lichteffecten kunnen hier weinig aan veranderen. Misschien helpt het als Ivan z’n haar roze verft? Als soortement van ondersteuning voor de gemeenschap waar ook ik toebehoor. ►►
Rating Gemiddelde - klein3,7 / 10 : GEMIDDELDE RATING (TOTAALPLAATJE)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s