Hovi Star met ‘MADE OF STARS’

In ‘Eerste Oordeel 2016’ krijg je alvast een overzicht van de kansen die een net gekozen inzending heeft voor het 61e Eurovisie Songfestival in Stockholm, Zweden. Kan dit liedje scoren? Is de staging al goed op orde? Nog voordat een inzending in mei tijdens de repetities startklaar gemaakt wordt voor de liedjeswedstrijd, kun je in deze rubriek al antwoorden vinden op deze vragen.

Rating 5 sterrenLIED:
De inzending uit Israël dit jaar is in bijna alle opzichten gedateerd en gooit ook meteen al het goeds van vorig jaar (9e plaats) onherroepelijk in de afvalverwerking. ‘Made Of Stars’ is een nummer dat op een nogal prekerige manier een soortement van vrede wil inluiden. Een beetje zoals ‘Light A Candle’ dat deed voor Israël in 2002 (12e plaats). Het refrein is te simpel, en verder is de melodie op een irritante manier repetitief. Hiermee gaat Israël zich niet kwalificeren voor de finale.

Rating 3 sterrenUITSTRALING:
Hovi Star had in de nationale finale een nogal afzichtelijke jurk aan, extra geaccentueerd met een ronduit lelijk kapsel dat hem ook nog eens in de weg zat bij het zingen. Meneer Star is moeders mooiste niet, maar zet dat dan niet extra kracht bij met de styling zoals we hieronder kunnen zien. Hier moet echt wat aan veranderd worden. Anders komt de zege wel erg dichtbij….voor de Barbara Dex Award.

Rating 6 sterrenVOCALEN:
Op Meneer Star’s vocalen is dan weer niet zoveel aan te merken. Het zeer matige lied zingt hij met genoeg verve. Maar dat is het dan ook wel. Z’n stem is weinig opvallend, en ik ben ook bang dat dit element het totaalplaatje niet kan redden.

Rating 5 sterrenSTAGING:
In de nationale finale werd deze inzending vergezeld van een nogal irritante LED-muur van mensen die op een nogal nepperige manier mee zaten te dansen op dit lied. Die LED-muur moet echt weg. Het voeg niks toe en het doet mij alleen maar nee-schudden. De pyro-regen helpt daar ook niet echt bij. Misschien even advies inwinnen bij Nadav Guedj (9e plaats, 2015)?

Rating 4 sterrenAPPEAL JURY’S:
Op dit moment zie ik niet in hoe Israël ook maar minstens 30 punten in de wacht gaat slepen in de tweede halve finale. Het lied, in combinatie met staging en styling, doet weinig goeds. Tuurlijk, de repetities kunnen het zaakje nog verbeteren. En laten we dat dan maar hopen, aangezien Israël toch maar een mooie songfestivalhistorie heeft opgebouwd.

Rating 2 sterrenAPPEAL TV-KIJKER:
Nadev was vorig jaar voor Israël een favoriet bij de televoters. Dat zal dit jaar niet gebeuren. Daar komt nog bij dat Israël in het zeer lastige eerste gedeelte van de tweede halve finale zit. Kanshebbers als V.J.R.Macedonië, Litouwen, Polen en vooral Australië, Letland en Servië zullen de doodsteek geven.

Rating 1 sterrenWINNAARSPOTENTIEEL:
Als dit wint, dan moet ik volgend jaar maar meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

TOTAALPLAATJE
Israël bekleedt momenteel een 32e plaats bij de bookmakers. Mijns inziens is dat nog wat te hoog. Overigens moet ik er wel bij zeggen dat in dit stadium er nog teveel liquiditeit in de posities zit. De repetities zullen wederom veel bewegingen laten zien bij de bookies. Maar in het geval van Israël zie ik dat niet gebeuren. Erg jammer overigens hoor, dat Israël niet echt mee lijkt te komen in het Oost-Europese geweld. Ik gun ze beter. ►►
Rating Gemiddelde - klein3,7 / 10 : GEMIDDELDE RATING (TOTAALPLAATJE)

 

Advertenties

Eén reactie op “Hovi Star met ‘MADE OF STARS’

  1. Pingback: Hovi Star met ‘MADE OF STARS’ (deel 2) |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s