Ovidiu Anton met ‘MOMENT OF SILENCE’

In ‘Eerste Oordeel 2016’ krijg je alvast een overzicht van de kansen die een net gekozen inzending heeft voor het 61e Eurovisie Songfestival in Stockholm, Zweden. Kan dit liedje scoren? Is de staging al goed op orde? Nog voordat een inzending in mei tijdens de repetities startklaar gemaakt wordt voor de liedjeswedstrijd, kun je in deze rubriek al antwoorden vinden op deze vragen.

Rating 5 sterrenLIED:
Neem een blik Meat Loaf, roerbak het met wat Within Temptation en daarna afblussen met kitch-saus met houdsbaarheidsjaar 2007. Dan heb je de inzending van Roemenië wel te pakken. Niet de favoriet Mihai Traistariu (ESF 2006) won, maar deze nogal grote boze tovenaar uit Game Of Thrones. Je moet van deze pathos houden, maar puur naar het lied luisterend is het nog geeneens zo slecht. Het is alleen jammer dat een decennium geleden dit soort inzendingen al te zien waren op het songfestival.

Rating 7 sterrenUITSTRALING:
Zanger Ovidiu is een man die probeert met veel passie en emotie z’n lied te verkopen aan het publiek. Daar slaagt hij gedeeltelijk in. Z’n achtergrondkoortje doet toch wel het meeste werk om het gemis aan uitstraling wat op te vullen. Alle handgebaren op het eind werken daarbij toch niet helemaal. Durf jezelf de vraag te stellen: Ben ik onder de indruk van deze man? Heeft Ovidiu daadwerkelijk die X-Factor waarmee hij Europa kan verleiden om voor ‘m te stemmen? Wil je met ‘m een beschuitje eten?

Rating 8 sterrenVOCALEN:
Kijk, op dit vlak kan ik weinig negatiefs kwaad. Ondanks het hoge kaas-gehalte van deze inzending, is Monsieur Anton een man die z’n mannetje wel weet te slaan met z’n stem. Krachtig, redelijk zuiver en met een mooie diepe bass; zo typeer ik z’n vocalen dan maar even. Gaat het genoeg zijn om daarmee jury’s en televoters te overtreffen? Geluk voor hem is dat hij pas in het 2e gedeelte van de 2e halve finale z’n vocale capriolen uit mag voeren.

Rating 5 sterrenSTAGING:
Altijd interessant om te zien hoe artiesten vorm weten te geven aan een act. In dit geval is dat vooral grappig. De vrijwel nutteloze danser op de catwalk is natuurlijk superblij. Voor die onzin verdient hij een lekker centje. Maar de danser kan wat mij betreft gemist worden als kiespijn….of oogpijn. Maar dan nog blijft de Kelly Familee over die proberen op een zo plastic mogelijke manier een eenheidje te creëren. Waarom doen Ovide en z’n vriendjes dit? Waarom doe je dit? Ovidiu? Geef antwoord.

Rating 6 sterrenAPPEAL JURY’S:
Roemenië heeft een groot voordeel dat het in een mindere halve finale zit, waarvan de betere liedjes helemaal aan het begin zitten. Ovidiu mag dus opkomen na liedje 10. Altijd prettig. Voor het optreden zal het wel iets uitmaken. Je valt met dit nummer wat beter op als je de echte kanshebbers in deze semi vermijdt. Jury’s zullen wel wat punten over hebben voor deze cheesy ‘Lord Of Thrones’. Veel zullen het er niet worden. Maar het begin voor succesvolle kwalificatie is er.

Rating 7 sterrenAPPEAL TV-KIJKER:
En deel twee zal van de televoters komen. Ik denk dat die wat meer onder de indruk zullen zijn van deze cheese. De al zappende bankzitter heeft door alle drank de liedjes op het einde van de halve finale show niet meer zo goed op een rijtje. Maar daar moet deze inzending het dan ook van hebben. Dus dankzij de televoters gaat Roemenië wel naar de finale.

Rating 1 sterrenWINNAARSPOTENTIEEL:
Het is alweer van 2005 en 2010 dat Roemenië brons won op het festival in Kiev. Paula Seling & Ovi en Luminiţa Anghel wonnen dat brons terecht. Met twee leuke, goed geschreven popliedjes. En van popliedjes moeten de Roemenen het vaak wél hebben. Echt artistiek verantwoorde nummers stuurt het land bijna nooit naar ’t Eurovisie. Laat staan een inzending die ook echt kan winnen. Want ook al heeft Roemenië zich altijd nog kunnen kwalificeren voor de finale, het kan natuurlijk niet altijd feest zijn. En ook al zijn er betere liedjes in de 2e halve finale, het land zal zich waarschijnlijk weer kwalificeren.

TOTAALPLAATJE
Laten we hopen dat Roemenië in de nabije toekomst een keuze weet te maken die echt kan verrassen. Een unieke inzending. Eentje die eigentijds en tegelijkertijd eigenwijs is. Dat gaat ook dit jaar weer niet gebeuren. Het land is een beetje blijven steken in het vorige decennium. Songfestival anno 2016 is net een tikkeltje serieuzer. Om positief te eindigen, moet er wel gezegd worden dat Ovidiu één van de betere zangers is in dit festival. ►►
Rating Gemiddelde - klein5,6 / 10 : GEMIDDELDE RATING (TOTAALPLAATJE)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s