Donny Montell met ‘I’VE BEEN WAITING FOR THIS NIGHT’

In ‘Eerste Oordeel 2016’ krijg je alvast een overzicht van de kansen die een net gekozen inzending heeft voor het 61e Eurovisie Songfestival in Stockholm, Zweden. Kan dit liedje scoren? Is de staging al goed op orde? Nog voordat een inzending in mei tijdens de repetities startklaar gemaakt wordt voor de liedjeswedstrijd, kun je in deze rubriek al antwoorden vinden op deze vragen.

Rating 6 sterrenLIED:
Een modern poplied, dat ook iets gekunsteld over komt. Ik kan de vinger niet zo goed op de zere plek leggen. Misschien herhaalt het lied de woorden “I’ve Been Waiting For This Night” te vaak, waardoor het zelfs in het genre ‘pop’ net wat te middelmatig is. Ergens proef ik een beetje Justin Bieber, maar over de gehele linie genomen mist deze inzending net dat beetje authenticiteit waarmee collega-Baltics Estland en Letland wel mee aan komen zetten. Het poplied zou ook goed passen in het festival van 2006. Overigens is het refrein met de uithalen wel redelijk catchy.

Rating 6 sterrenUITSTRALING:
Zanger Donny Montell deed in 2012 ook mee aan het Eurovisie Songfestival, waar hij met blinddoek notabene nog netjes 14e werd van een bijna onmogelijke 4e startplaats. Dat lied, ‘Love Is Blind’, was in mijn opinie beter. En werd door Donny ook beter uitgevoerd. Zijn acrobatische uitspattingen op het podium zijn soms alleen een beetje irritant. Je stelt jezelf al gauw de vraag “Heb je aandacht tekort?“. En dat is toch een beetje dodelijk. Erg goed je best doen op het podium kan soms een beetje lelijk over komen. Daarom een 6-je.

Rating 7 sterrenVOCALEN:
Ondanks zijn hoge testosteron-gehalte, blijft Donny nog steeds een goede vocalist. Hij moet alleen wel oppassen dat hij z’n stem-capriolen een beetje onder controle houdt. Al is dat natuurlijk ook een onderdeel van z’n show. Het zou een goed idee zijn om wat backing vocalisten toe te voegen aan het totaalplaatje. De one-man-show van Donny is soms ook een beetje vermoeiend.

Rating 8 sterrenSTAGING:
Ook bij Litouwen dit jaar wat projectie-foefjes. Al is het allemaal wat summier. Mans had met ‘Heroes’ een keigoede, actuele popsong die hij charmant ten uitvoering bracht. Het gespring en het gespeel met de camera komt bij Donny ietwat onnatuurlijk over. Gedurende de 3 minuten blijft de act wel interessant genoeg. Misschien een doekje tegen het bloeden (van het lied), maar beter dat dan niets.

Rating 7 sterrenAPPEAL JURY’S:
Litouwen komt uit in de drukke eerste helft van semi finale #2. Het zal nog een lastige klus worden om door te stoten naar de finale dankzij de jury panels. Ierland en Denemarken vissen een beetje in dezelfde vijver. Toch denk ik dat jury’s de doorslag kunnen geven aan Donny’s energieke optreden. Nicky Byrne uit Ierland zal toch een veel statigere performance neerzetten.

Rating 7 sterrenAPPEAL TV-KIJKER:
Letland zal ongetwijfeld punten geven aan zuiderbuur Litouwen. Maar in competitie met Letland moet Donny helaas echt het onderspit delven. Ik ben er nog niet helemaal uit wat Litouwen gaat doen bij de televoters. Die zouden de ietwat cheesy act etra punten kunnen geven. Maar in een sterk eerste gedeelte van de show (eerste 10 liedjes) wordt Litouwen misschien net wat te licht bevonden.

Rating 2 sterrenWINNAARSPOTENTIEEL:
Litouwen moet nog steeds met een kwaliteitslied een goed resultaat boeken. Hoogste notering, 6e in 2006 voor een voetbalyel, was een blamage in het 100% televoting-tijdperk. Met ‘I’ve Been Waiting For You This Night’ stuurt Litouwen wat verbetering naar het festival. Edoch is het bij lange na geen winnaar.

TOTAALPLAATJE
Kwalificatie is voor het tweede jaar op rij mogelijk voor Litouwen. Maar net als vorig jaar blijkt dan in de finale dat collega-Baltics Estland en Letland gewoon veel betere nummers hebben. Goed genoeg dus, maar het moet uitstekend zijn. En daarvoor mist deze inzending net dat beetje oprechte charisma. ►►
Rating Gemiddelde - klein6,2 / 10 : GEMIDDELDE RATING (TOTAALPLAATJE)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s